ENERGIEAMBASSADEURS :

Help wijkbewoners geld besparen door zuinig(er) te wonen!

Capelle aan den IJssel – Afgelopen winter heeft de Huurdersraad met een aantal huurders een project uitgevoerd om Capelse inwoners meer bewust te maken van het zuinig omgaan met energie in de eigen woning.
De gemeente, het Energiecollectief ECC en de Huurdersraad hebben in dit project veel ervaring opgedaan om praktische kennis over energiebesparing en duurzaam wonen te verstrekken aan bewoners.

Door het succes is besloten ook dit komende stookseizoen met een meer persoonlijke aanpak intensief voorlichting over duurzaamheid te geven. Hiervoor willen de organisaties graag samenwerken met een volgende lichting Energieambassadeurs.

Een Energieambassadeur is iemand die het leuk vindt aan buurtbewoners voorlichting te geven over energiebesparing. Dit door af en toe eens op huisbezoek te gaan, de woning te inspecteren op isolatiemogelijkheden en te wijzen op mogelijke verlagingen van het energieverbruik..

Een ambassadeur vertelt graag over verlaging van kosten voor warmte en elektriciteit door simpele aanpassingen in de woning of door als bewoner slimmer om te gaan met douchen, koken of verwarmen.

Zowel huurders als bezitters van een eigen woning worden uitgenodigd zich aan te melden als Energieambassadeur voor eigen straat of buurt. Alvorens aan de slag te gaan volgen de nieuwe ambassadeurs kosteloos een korte cursus (4 dagdelen) om de juiste kennis te verwerven. De volgende cursus start eind september.

Geïnteresseerden worden verzocht om via info@huurdersraadcapelleaandenijssel.nl aan te geven dat zij deel willen nemen aan dit project.

Show Buttons
Hide Buttons