In Capelle aan den IJssel zijn vier wijkwinkels. Het gaat om wijkwinkel Middelwatering, wijkwinkel Oostgaarde en wijkwinkel Schenkel en de wijkwinke in Schollevaar. Wijkwinkels vervullen een belangrijke rol in het bieden van hulp en ondersteuning aan wijkbewoners.

Wijkbewoners die administratieve of financiële vragen hebben over huur, verzekeringen, energie, telefonie of belastingen, kunnen bij de wijkwinkels terecht. Er is deskundige hulp aanwezig om te helpen bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag of belastingaangifte.

Maar ook voor een praatje, een kop koffie of informatie over allerlei onderwerpen, staan de enthousiaste vrijwilligers klaar. Een afspraak maken is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp. Bij het invullen van belastingpapieren geldt wel een inkomenstoets. Voor wijkbewoners die fysiek niet in staat zijn naar de wijkwinkels te komen, is er de mogelijkheid een huisbezoek aan te vragen via het VrijwilligersInformatiePunt, 010 – 264 02 20.

 • Wijkwinkel Middelwatering
  Wijkwinkel Middelwatering houdt spreekuur in buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3. Het spreekuur is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.
 • Wijkwinkel Oostgaarde
  Wijkwinkel Oostgaarde is gevestigd aan de Purmerhoek 184 (2e etage). De wijkwinkel is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. En donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Het spreekuur van de Buurtmoeders is vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur.
 • Wijkwinkel Schenkel
  Wijkwinkel Schenkel, Bongerd 14, is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.
 • Wijkwinkel Schollevaar
  Wijkwinkel Schollevaar aan de Picassopassage 33, blijft onder de verantwoordelijkheid van de Ontmoetingskerk. Met Buurtkracht worden de activiteiten wel afgestemd. Wijkwinkel Schollevaar is geopend op maandag en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur, op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Vrijwilligers
De wijkwinkels worden gerund door enthousiaste vrijwilligers met jarenlange ervaring. Deze vrijwilligers sluiten nu een vrijwilligersovereenkomst met Buurtkracht. Vrijwilligerscoördinator Apolonia Verschoor en VrijwilligersInformatiePunt-medewerker Mariam Mouline zullen de vrijwilligers ondersteunen.

Formulierenhulp
De formulierenhulp is een onderdeel van de wijkwinkels. De vrijwilligers houden inloopspreekuren in de wijkwinkels en leggen huisbezoeken af.
Daarnaast houdt het team op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur inloopspreekuur in het Capels Multicultureel Centrum (CMC) in
het Huis van de Wijk aan het Stationsplein 20 in Schollevaar. En er is op maandag van 14.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur aan de Reviusrondeel 165.

59 total views, 1 views today