Capelle aardgasvrij: kom naar het Energiecafé!

Bij het Energiecafé in de Werkkamer (Amnestyplein) is iedereen elke donderdag van 10:00 uur tot 19:00 uur welkom om in gesprek te gaan over de aanpak naar een aardgasvrij Capelle. Samen met Capelse bewoners en ondernemers wordt er komende periode verkend wat dit voor hen gaat betekenen.
De ambitie is een 100% duurzaam Capelle in 2050. Dit houdt in dat huizen en gebouwen straks niet meer met aardgas worden verwarmd, maar met duurzame warmtebronnen. In 2050 moet heel Nederland aardgasvrij zijn.

Energie- en warmteplan

Komende maanden brengt de gemeente Capelle in samenwerking met partners in beeld waar veel of juist minder aardgas wordt verbruikt. Royal HaskoningDHV doet hiervoor een onderzoek voor de gemeente. Wat zijn de oorzaken? Gevolgen? En waar liggen kansen om op een andere manier warmte op te wekken? Deze vragen worden beantwoord in het energie- en warmteplan.

In dit plan komt – met kennis van de Capellenaar – te staan wat per wijk of buurt het beste alternatief voor aardgas is en is bedoeld om inzicht te geven welke oplossing het meest voor de hand ligt.

Heeft u goede ideeën, maakt u zich zorgen en/of wilt u ook nadenken over een aardgasvrij Capelle? Kom naar het Energiecafé. Iedere week zal het Energiecafé aandacht besteden aan een ander thema. Houd hiervoor de website www.duurzaamcapelle.nl in de gaten.

Bron: Gemeente Capelle

 2,350 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail