ActueelCapelle aan den IJssel

Convenant Buurtbemiddeling getekend

Op 27 mei jl. ondertekenden de gemeente Capelle, woningcorporatie Havensteder en welzijnsorganisatie Welzijn Capelle een convenant Buurtbemiddeling. Pam van Rooijen, coördinator Buurtbemiddeling noemde het een belangrijk moment: “Niet alleen voor het behalen van het CCV-kwaliteitscertificaat voor buurtbemiddelingsorganisaties, ook is het een mooie basis om de samenwerking nog beter op elkaar af te stemmen!”

Namens de gemeente ondertekende Leonie Bandell, hoofd afdeling Samenleving. Namens Havensteder, Peter van Lieshout, directeur Wonen en namens Welzijn Capelle, Hans Roskam, directeur. De politie was als belangrijke partij aanwezig. Pam van Rooijen, coördinator Buurtbemiddeling van Welzijn Capelle heette iedereen van harte welkom.

Buurtbemiddeling actief in Capelle

Al sinds 2005 werkt Buurtbemiddeling samen met getrainde en zeer deskundige vrijwillige bemiddelaars aan een beter leefklimaat tussen buren in Capelle. Buurtbemiddeling is inmiddels een begrip in Capelle. Veel Capellenaren vinden zelf de weg en maken dankbaar gebruik van de diensten van de vrijwillige buurtbemiddelaars.

Als onpartijdige en deskundige gesprekspartners helpen zij bij het vinden van duurzame oplossingen voor allerlei problemen zoals geluidsoverlast, erfafscheiding, en verstoorde relaties. Ook de gemeente, woningcorporatie Havensteder en de politie omarmen Buurtbemiddeling als het gaat om het vinden van oplossingen voor problemen tussen buren. Verstoring van de openbare orde valt onder de politie en ernstige en structurele woonoverlast pakt Havensteder op.

Samenwerking geregeld in convenant

Het convenant Buurtbemiddeling legt de samenwerking vast tussen gemeente, Havensteder en Welzijn Capelle. De afspraken gaan over werkwijze, doorverwijzing en de standaard van dienstverlening. Daarnaast start met het convenant een kwaliteitsslag met als één van de doelen het behalen van een kwaliteitscertificaat van het CCV, het landelijk expertisecentrum en beheerder van Buurtbemiddeling in heel Nederland. Ook start met het convenant een regiegroep waarin de verschillende organisaties zitting hebben en regelmatig bij elkaar komen om zaken op beleidsniveau af te stemmen.

Loading

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail