DNB: Pensioenen staan er beter voor dan jaar geleden

Meer dan de helft van de pensioenfondsen in Nederland kan de pensioenen inmiddels volledig of gedeeltelijk verhogen op basis van de stijging van de prijzen.

Toch ligt er voor de meeste deelnemers nog geen pensioenverhoging in het verschiet. Een aantal van de grootste pensioenfondsen zit nog steeds onder de minimumgrens voor het eigen vermogen, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) na een beoordeling van de herstelplannen van fondsen.

De toezichthouder merkt op dat de situatie in de pensioensector rooskleuriger is dan een jaar geleden. Het perspectief op indexatie is verbeterd. Goede rendementen met beleggingen hebben er in 2017 voor gezorgd dat de financiële positie van pensioenfondsen aanzienlijk is verbeterd.

Toch zijn er grote verschillen. Voor een aantal van de grootste fondsen is de dreiging van kortingen in 2020 en 2021 nog steeds aanwezig. Deze fondsen voldoen wat betreft eigen vermogen nu nog niet aan de minimumgrens.

Voor hun herstel zullen de fondsen het, zo blijkt volgens DNB uit de herstelplannen, komende tijd vooral van hun beleggingsresultaten moeten hebben.

Door: ANP/NU.nl

 2,091 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail