Laat uw geld niet liggen

Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen om u te helpen. Wilt u weten welke u kunt gebruiken? Vul eenvoudig uw gegevens in op de website Bereken uw recht. U weet dan direct waar u mogelijk recht op heeft. U hoeft het alleen nog maar aan te vragen.


Op de website van het Nibud kunt u checken of u recht heeft op landelijke regelingen zoals bijvoorbeeld huur-, kinderopvang- of zorgtoeslag en hoe u ze kunt aanvragen. Bereken uw recht vraagt bij het invullen gegevens over uw huishouden en inkomen. Zorg dat u deze bij de hand heeft. U blijft anoniem.

bereken uw recht

Capelle aan den IJssel

Voor Capelle is er ook een bereken uw recht-site met Capelse regelingen. Denk aan het Jeugdsportfonds, de individuele inkomenstoeslag of de bijzondere bijstand.

Bereken uw recht Capelle

Een Capels echtpaar met twee kinderen: “De Capelse en landelijke Bereken uw recht lieten ons de regelingen zien die wij konden aanvragen. Zoals
huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. En voor onze kinderen het Jeugdsportfonds, de studiekostenregeling en Stichting Leergeld. En nog een paar. We wisten niet dat er zoveel waren. Door deze extra’s komen we beter rond.’’

Invulhulp
Heeft u hulp nodig bij het invullen van Bereken uw recht? Of het aanvragen van de regelingen? Op de website van IJsselgemeenten leest u waar u Formulierenhulp kunt krijgen.

 2,373 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail