ActueelCapelle aan den IJssel

Verlenging van uw rijbewijs : Start tijdig met het aanvragen!

75-plussers die hun rijbewijs willen verlengen, kunnen maar beter een half jaar van tevoren een aanvraag indienen. Belangenorganisaties voor senioren krijgt veel klachten over de ‘trage procedures’.

Senioren ouder dan 75 moeten een medische verklaring aanvragen als ze hun rijbewijs verlengen. Het blijkt nodig te zijn om ruim van te voren hiermee te beginnen.

Ouderen die zonder rijbewijs komen te zitten door de lange wachttijden bij het CBR, hoeven niet te rekenen op een coulanceregeling. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laat dat weten aan de Tweede Kamer.

Om het ongemak wat te verkleinen heeft Van Nieuwenhuizen afgesproken dat ouderen de extra kosten voor een spoedprocedure bij het aanvragen van een rijbewijs terug kunnen krijgen van het CBR. Die regeling geldt tot eind dit jaar.

Het CBR schrijft zelf: Het is op dit moment erg druk bij het CBR. Daardoor kan het beoordelen van uw rijgeschiktheid soms helaas langer dan vier maanden duren.

Als u verwacht dat u naar één of meer medisch specialisten moet, adviseren wij u om 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs via Mijn CBR de Gezondheidsverklaring in te dienen.

In een hoorzitting van de Tweede Kamer over de problemen bij het CBR heeft de directeur bedrijfsvoering gemeld dat de problemen met de wachttijden van medische beoordelingen in het najaar 2019 zijn opgelost.

Dus: uw rijbewijs verlengen, begin hiermee 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs.

Ben Pleij

Loading

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail