Belastingservice

Voor de meesten is het uitpluizen van belastingzaken geen pretje.
De vrijwilligers van de Belastingservice komen graag bij u thuis om de aangifte te helpen invullen.

Leuker kunnen we het wél maken!

Afgelopen jaar hebben Capelse vrijwilligers u geholpen met het invullen van de belastingaangifte. Dit hebben zij gedaan voor alle ouderen in Capelle die zich via de Hulpdienst hebben aangemeld.
Aan deze werkzaamheden waren geen kosten verbonden omdat de Hulpdienst Capelle van mening is dat deze diensten gratis moeten zijn voor alle ouderen met een beperkt budget.

De OSC is als zelfstandige, plaatselijke ouderenorganisatie verder gegaan en blijft haar activiteiten als vanouds uitvoeren, samen met de Stichting Hulpdienst Capelle (SHC), waarmee nauwe banden bestaan en die voor alle ouderen klaar staat. Alle Huba’s (hulp-bij-aangifte medewerkers) blijven beschikbaar om u te helpen met uw aangifte op de vertrouwde manier: telefonisch bij eenvoudige aangiftes of we halen de gegevens op en verwerken die thuis en brengen de gegevens en aangifte weer bij u terug.

Hoe gaat het vanaf nu in zijn werk?

ZO KUNT U ONZE BELASTINGHULP NU REGELEN:

 • U kunt zich aanmelden voor hulp bij de belasting aangifte over 2021 vanaf 10 februari 2023.
 • Daarvoor moet u altijd bellen met de Hulpdienst, telefoonnummer
  0900 – 450 30 40, dit nummer is alle werkdagen van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur.
 • De Hulpdienst heeft uw naam, adres en telefoonnummer nodig om deze informatie door te geven aan de Huba.
 • De Huba-medewerker neemt binnen enkele dagen contact met u op.
 • De Huba spreekt met u de dag en tijd af voor het invullen van de aangifte.
 • Alle vertrouwde gezichten van vorig jaar zijn nog steeds beschikbaar en er is ook een nieuwe, al opgeleide Huba bijgekomen. Dat is voor ons gezien de hoeveelheid werk heel fijn. (Fred Huijbregts, Arie Jansen, Herman Kuijkhoven, Walter Schoemaker)
 • De Huba’s zijn via een andere organisatie bijgeschoold voor wat betreft wijzigingen en nieuwigheden in de inkomstenbelasting, aftrekposten en dergelijke.
 • Als u in vorige jaren aangifte heeft gedaan en daarvoor een machtigingscode heeft ontvangen, dan krijgt u van de Belastingdienst automatisch een nieuwe machtigingscode toegestuurd voor de aangifte over het jaar 2021.
 • Heeft u op 20 februari 2023 nog geen nieuwe machtigingscode voor 2022 ontvangen, dan kunt u deze aanvragen bij de DigiD helpdesk, telefoonnummer 088 – 123 65 55. Houdt bij de aanvraag uw BSN en geboortedatum bij de hand. U ontvangt de machtigingscode binnen 5 werkdagen per brief thuis.

Uiteraard kunt u ook lid worden van onze plaatselijke ouderenorganisatie Onafhankelijke Senioren Capelle. Nieuwe leden zijn van harte welkom, want dan kunnen wij ons diensten en activiteiten blijven aanbieden!!!

Loading