Aanvragen ROTTERDAMPAS

De voorverkoop van de Rotterdampas 2018 is gestart.
De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2018 tot 1 maart 2019.

Verlengen

Had u het afgelopen jaar een Rotterdampas? Dan krijgt u een brief met acceptgiro om de pas te verlengen. U hoeft dan geen afspraak te maken. Op de acceptgiro staat het standaardtarief. Komt u in aanmerking voor een gereduceerd tarief maakt u dan een afspraak om uw Rotterdampas te verlengen. Nadat u voor het komende jaar heeft betaald, zijn uw huidige passen na 24 uur weer een jaar geldig. Gooi deze daarom niet weg! .

Prijzen

Het standaardtarief voor de Rotterdampas is € 60,- voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen van 3 t/m 17 jaar. Hebt u echter een minimuminkomen en woont u in Capelle aan den IJssel, dan kunt u in aanmerking komen voor het reductietarief van € 5,- voor volwassenen, kinderen van ouders met een minimum inkomen krijgen de pas gratis.
U moet de pas voor uw kind(eren) tegelijk met uw eigen pas aanschaffen.

Om voor het reductietarief in aanmerking te komen mag uw inkomen niet hoger zijn dan:

Max. € 1675,- voor een echtpaar/samenwonenden;
Max. € 1500,- voor een éénoudergezin;
Max. € 1225,- voor een alleenstaande.

Wat neemt u mee?

Om gebruik te maken van het reductietarief neemt u een bewijs van uw (gezamenlijk) netto-maandinkomen, een loonstrook, en/of bankafschrift mee of als u een uitkering heeft van Sociale Zaken: een betaalspecificatie van Sociale Zaken IJsselgemeenten;

Legitimatiebewijs

Er wordt ter plekke een digitale portretfoto van de aanvrager gemaakt. Of we maken een scan van een portretfoto;
Vraagt u ook een pas aan voor uw partner en/of inwonende kinderen neemt u dan een pasfoto van hen mee. Wij scannen die dan in. Een foto gemaakt met uw smartphone is ook geschikt.
Een pas voor inwonende kinderen moet gelijktijdig met die van de ouders worden aangeschaft.

Meer informatie

Voor meer informatie over het aanvragen van een pas met reductietarief kunt terecht op deze website. Voor informatie over het online aanvragen van een vol tarief pas en informatie over de activiteiten kunt u terecht op www.rotterdampas.nl.

635 total views, 1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail