Gemeente verstrekt dementia-app

Josien_van_Cappelle

Wethouder Josien van Cappelle nodigt u uit voor het Alzheimercafe op 2 november. U kunt daar de toegangscodes voor de dementia-app direct in gebruik nemen. Het gaat om mantelzorgers en de familieleden of vrienden met dementie. Wel is het noodzakelijk dat u uw tablet meeneemt.

U krijgt, naast de toegangscode, ook meer informatie over het waarom en functies van de dementia-app. Mantelzorgers die niet aanwezig kunnen zijn op 2 november kunnen de toegangscode aanvragen via het Wmo-loket op het gemeentehuis of bij de Welzijn en Zorgpleinen in de wijken Schenkel en Schollevaar. Er komen binnenkort ook flyers om deze actie meer bekendheid te geven.

De dementia-app helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via de app bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven. De app bevat onder andere een fotoalbum, screensaver met daarop de agenda, beeldbellen, spellen en informatie voor de betrokkenen. De dementia-app is te vinden in de (Nederlandse) Playstore en Appstore.

Programma Alzheimercafe 2 november 2015

  • 18.30 inloop
  • 19.00 wethouder Josien van Cappelle over het waarom van de app
  • 19.10 presentatie door Alzheimer Nederland
  • 19.30 koffie en thee
  • 19.45 presentatie dementia-app
  • 20.00 afsluiting en uitreiken toegangscodes dementia-app

Het Alzheimercafe Capelle vindt plaats op 2 november in verpleeghuis Rijckehove in Capelle aan den IJssel, Tsjaikovskistraat 1.

Na afloop van het programma is er gelegenheid tot napraten. Het alzheimercafe in Krimpen aan den IJssel is op maandag middag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur op de locatie Facet/Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Hier staat het onderwerp ‘Mogelijkheden mantelzorgondersteuning centraal’.

 773 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail