Wethouders tekenen voor Veilig Thuis

veilig thuis

De wethouders Eric Faassen (gemeente Capelle aan den IJssel), Marco Oosterwijk (gemeente Krimpen aan den IJssel) en Jeroen Heuvelink (gemeente Lansingerland) ondertekenden maandag samenwerkingsafspraken met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

Hiermee onderstrepen zij gezamenlijk het belang van een Veilig Thuis voor de inwoners van hun gemeente. Bij Veilig Thuis kan iedereen terecht met een melding, vragen of advies over huiselijk geweld en kindermishandeling.

“Een veilig thuis is letterlijk van levensbelang voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen! Er is nog veel mis op dat vlak: we maken ons daar grote zorgen over. Daarom is het zo belangrijk dat we met ‘Veilig Thuis’ krachten bundelen om in deze gevallen die veilige thuishaven te krijgen en te houden.

Met deze afspraken wordt duidelijk wat de taken van de gemeenten zijn en wat Veilig Thuis doet wanneer een melding van huiselijk geweld of kindermishandeling binnenkomt. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die met huiselijk geweld te maken krijgt de juiste ondersteuning krijgt,“ aldus de wethouders.

Bij iedere melding wordt bekeken of er acuut gevaar is of dat de situatie verder onderzoek vraagt. Steeds wordt gekeken welke hulp nodig is, wie voor het gezin het eerste aanspreekpunt vormt en welke partijen bij de ondersteuning betrokken worden.

Melden

Wanneer er een vermoeden bestaat van huiselijk geweld is het altijd goed om dat te melden. Bij Veilig Thuis kan iedereen terecht die advies of hulp zoekt of zich zorgen maakt over anderen. Veilig Thuis is te bereiken via telefoonnummer (0800) 2000 (gratis) en altijd bereikbaar (7 dagen per week, 24 uur per dag).
Meer informatie: www.vooreenveiligthuis.nl.

Op de foto van links naar rechts:

wethouder Eric Faassen van Capelle aan den IJssel (Jeugdhulp waarnemend), wethouder Jeroen Heuvelink van Lansingerland (Jeugd), René Meuwissen (algemeen directeur JBRR van Veilig ThuisRotterdam Rijnmond) en wethouder Marco Oosterwijk van Krimpen aan den IJssel (Jeugd en Wmo).

 943 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail