Wijkwinkel Schollevaar voortaan in Huis van de Wijk

Wijkwinkel Schollevaar is sinds maandag 15 oktober te vinden in het Huis van de Wijk Schollevaar aan het Stationsplein. Inwoners van Schollevaar kunnen al meer dan tien jaar terecht bij de Wijkwinkel voor uiteenlopende hulpvragen: belastingaangifte, aanvragen van toeslagen, informatie over voorzieningen, een spreekuur waar mensen de Nederlandse taal kunnen oefenen en nog vele andere activiteiten.

Wijkwethouder Ans Hartnagel: “Dit is heel erg fijn voor inwoners van Schollevaar. Al jaren zetten de vele betrokken vrijwilligers van de Wijkwinkel zich in met eigen spreekuren en activiteiten. Ik ben dan ook heel blij dat de Wijkwinkel dit nu voortzet in het Huis van de Wijk. Zo zorgen we samen voor één laagdrempelige en bereikbare toegang tot de vele voorzieningen in de wijk.”

“Praktische hulp”

Aad Klop, secretaris van het bestuur van de Wijkwinkel Schollevaar: “We zijn als Ontmoetingskerk blij dat we op deze nieuwe locatie met de Wijkwinkelactiviteiten door kunnen gaan en de inwoners van Schollevaar praktische hulp kunnen geven. Zij komen met heel diverse vragen bij de vrijwilligers van de Wijkwinkel. Hoewel we hen in de meeste gevallen zo op weg helpen is het fijn dat we hen nu ook makkelijker in contact kunnen brengen met Stichting Welzijn Capelle. Daarnaast zijn inwoners ook welkom in de Wijkwinkel en het Huis van de Wijk voor een kop koffie en een goed gesprek.“

Nauwe samenwerking

Om de verhuizing mogelijk te maken is nauw samengewerkt tussen de gemeente, Wijkwinkel Schollevaar, stichting Welzijn Capelle en het WOP Schollevaar. Hans Roskam, directeur stichting Welzijn Capelle: “We zijn ontzettend blij dat Wijkwinkel Schollevaar nu ook te vinden is in het Huis van Wijk. Samen blijven we ons inzetten voor de inwoners van de wijk.”

Wijkwinkel Schollevaar bevindt in het Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20, Capelle aan den IJssel. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op http://www.wijkwinkelschollevaar.nl/.

 3,590 total views,  1 views today

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail