HulpdienstSHC

Hulp bij invullen belastingaangifte door de SHC belastingservice

Belastingaangifte 2021

 

Met ingang van de 2e week van maart 2022 beginnen de invullers van de Stichting Hulpdienst Capelle weer met het invullen van de aangifteformulieren voor het belastingjaar 2021.
Aan deze werkzaamheden zijn geen kosten verbonden omdat de Hulpdienst Capelle van mening is dat deze diensten gratis moeten zijn voor alle ouderen met een beperkt budget.

Zoals voor ons gebruikelijk beginnen we deze invulperiode niet in de eerste week van maart in verband met eventuele aanloopproblemen bij de Belastingdienst waarmee we voorkomen dat het voor u  en voor ons tot tijdverlies leidt.

U kunt u vanaf begin februari opgeven bij onze telefoondienst op 0900-4503040, met uw naam, adres en telefoonnummer. Als u tot nu toe gewend bent om rechtstreeks naar één van onze invullers te bellen zullen zij u nu vragen om u bij onze telefoondienst in te boeken. U kunt daarbij uw voorkeur aangeven voor één van onze invullers.

In verband met het coronavirus zal het waarschijnlijk ook dit jaar (in het begin) niet mogelijk zijn om de aangifte bij thuis in te vullen. Daarom hebben wij voorlopig dezelfde aanpak als vorig jaar: u zoekt vooraf alle benodigde papieren bijeen, inclusief de machtigingscodes. U stopt deze in een envelop. De invuller die voor u invult komt deze envelop op een telefonisch met u afgesproken tijdstip bij u ophalen en zal de aangifte voor u op afstand verzorgen. Indien er nog vragen van hem beantwoord moeten worden zal hij telefonisch contact met u opnemen.
Het is mogelijk dat de situatie met corona zodanig verbeterd dat onze invuller weer bij thuis kan komen invullen maar dat moeten we afwachten.

Wij kunnen het indienen van de aangifte voor u verzorgen omdat de Stichting Hulpdienst Capelle sinds begin 2021 de zogeheten Elektronische Herkenning Niveau 3 bezit.
Indien u in voorgaande jaren geen belastingaangifte door ons hebt laten invullen is het aan te bevelen om dit nu wel te laten doen. U kunt misschien teveel betaalde belasting terugkrijgen en wij kunnen controleren of u in aanmerking komt voor toeslagen.
Alle mensen die tot nu toe door ons een aangifte hebben laten verzorgen ontvangen de (hierboven genoemde) machtigingscode automatisch van de Belastingdienst. Voor de overige mensen is het belangrijk dat u een machtigingscode voor de inkomstenbelasting moet aanvragen bij de Belastingdienst op telefoonnummer 088-1236555  (houdt daarbij uw BSN-nummer bij de hand). Ook voor uw eventuele partner moet een machtigingscode worden aangevraagd.
Als dit te lastig voor u is kunnen onze invullers u daarbij behulpzaam zijn.
Indien u toeslagen wilt aanvragen zijn er aparte machtigingscodes nodig. Ook deze kunt u op telefoonnummer 088-1236555 aanvragen.
De machtigingscodes worden in een blanco envelop naar uw huisadres gestuurd. Kijk dus alstublieft uw post goed na.
Indien u hier vragen over heeft kunt u ons bellen op 0900-4503040. De telefoonwacht zorgt er dan voor dat één van de invullers contact met u opneemt.

U kunt de uitkomst van de aangifte op papier ontvangen. Dit kunt u aan de invuller melden en dan wordt de uitgeprinte aangifte later bij u bezorgd. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de aangifte via e-mail ontvangen.

De financiële grenzen waaraan u moet voldoen:
– uw inkomen niet hoger dan €35.000 bij 1 persoon en niet hoger dan €50.000 met partner
– uw vermogen niet hoger dan de aanslaggrens van Box3 t.w. € 50.000 bij 1 persoon en €100.000 met partner
Als u boven één van deze grenzen zit kunt u geen gebruik maken van onze dienst en verwijzen wij u naar een belastingadviseur.

Graag tot ziens,
de SHC belastingservice

Loading

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail