Stichting Hulpdienst Capelle (SHC)

De Stichting Hulpdienst Capelle (SHC) is opgericht in oktober 2015 met als doel zelfstandig wonende senioren in Capelle aan de IJssel op een breed gebied van dienst te zijn. De hulpdienst heeft zich ontwikkeld als één van de grootste dienstverlenende vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente Capelle aan den IJssel en zelfs in de regio Rijnmond.

Overzicht Hulpverlening *

* Alle genoemde diensten zijn bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen in Capelle aan den IJssel.

Bent u slecht ter been of tijdelijk uitgeschakeld en niet in staat om dagelijks de eigen boodschappen te doen? Bel de Hulpdienst. Een vrijwilliger uit de buurt doet boodschappen voor of met de hulpvrager.

Bij de thuishulp van de Stichting Hulpdienst Capelle zijn onderstaande diensten ondergebracht die 1x per week kunnen worden aangeboden aan zelfstandig wonende ouderen om eenzaamheid te voorkomen.

 

Vervoer
Hulpvragers kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van het vervoer. Dit geschiedt door vrijwilligers met een eigen auto (bijvoorbeeld voor bezoek aan het ziekenhuis) maar desgewenst ook door heel Nederland. De vergoeding is direct afhankelijk van de afstand van de reis. In de meeste gevallen wordt een vaste prijs voor de rit berekend. Het tarief kunt u opvragen via het telefoonnummer 0900 450 30 40.

 

 

 

Telefooncirkels
Deelnemers aan een telefooncirkel hebben thuis iedere dag telefonisch contact met elkaar en daarnaast iedere zes weken een koffieochtend om elkaar te ontmoeten. Het is een goedkope en veilige methode om toch lang(er) zelfstandig te kunnen wonen.

 

 

Invullen belasting- en/of andere formulieren
Vrijwilligers komen bij de hulpvrager thuis om formulieren in te vullen. Het kan hierbij gaan om belastingaangiften verzorgen, zorg-aanvragen indienen, belastingvrijstelling aanvragen of bijvoorbeeld het declareren van ziektekosten.

 

 

 

 

Hond uitlaten
Heeft uw een hond als huisdier en kunt u er tijdelijk niet goed voor zorgen bijvoorbeeld door ziekte of door een ziekenhuisopname? Wij verzorgen uw trouwe viervoeter met de beste zorg en aandacht en verzorgen hond uitlaten van hulpvragers die er zelf tijdelijk niet toe in staat zijn.

 

 

 

 

 

 

Wandelen/winkelen
Een vrijwilliger gaat wandelen of winkelen met de hulpvrager. Eventueel ook met rolstoelbegeleiding. Dit geschiedt één maal per week.

 

 

 

 

 

Bezoek aan huis
Een maal per week brengt een vrijwilliger een bezoek van ongeveer een uur aan huis.

 

 

 

Boodschappen doen 
Bent U slecht ter been of tijdelijk uitgeschakeld en niet in staat om dagelijks de eigen boodschappen te doen?
Bel de Hulpdienst. Een vrijwilliger uit de buurt doet boodschappen voor of met de hulpvrager.

 

 

 

Computerondersteuning
Hulpvragers kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van deze dienst. Vrijwilligers komen hiervoor bij de hulpvrager thuis.Het kan dan gaan om problemen met de eigen pc, de tablet of geen verbinding met internet via de wifi – installatie thuis. Ook softwareproblemen kunnen worden onderzocht.

 

 

 

Scootmobiel instructie
Tegen een vergoeding ondersteuning en begeleiding bij het gebruik van een eigen scootmobiel. Onderricht kan plaatsvinden in groepsverband of bij individuele gevallen thuis.

 

 

De aangeboden dienstverlening spreekt nagenoeg voor zich. Door hen de helpende hand uit te steken, wordt gestimuleerd dat Capelse senioren zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en wordt een mogelijk sociaal isolement voorkomen. Het gebruik van deze diensten is kosteloos.

 

Bijeenkomsten en clubs

Wij richten ons miet alleen op nuttige zaken, maar hebben ook een aantal gezellige activiteiten voor senioren georganiseerd, in nauwe samenwerking met de Onafhankelijke Seniorenvereniging Capelle aan den IJssel, kortweg de OSC. Zo is er maandelijks een spelletjesmiddag en een leeskring.Er worden lezingen met muziek georganiseerd en er is een actieve scootmobielclub,die leuke tochtjes in de omgeving maakt en jaarlijks een scootmobiel-vierdaagse organiseert. Uiteraard wordt onderweg gestopt voor koffie en een gezellige babbel.
In de zomermaanden is er de populaire Zomerschool, die workshops en uitstapjes organiseert. Als lid van de OSC krijgt u korting.
De 2-maandelijkse maaltijden van Aan Tafel worden druk bezocht en bieden, naast een goed en betaalbaar driegangenmenu, ook veel gezelligheid.
De OSC geeft 6 x per jaar haar Nieuwsbulletin uit: 8 pagina’s informatie op allerlei gebied voor haar leden.

Nieuwsgierig geworden?

Neem eens een kijkje op onze website: www.hulpdienstcapelle.nl. U kunt hier ook doorklikken naar de OSC en haar activiteiten. U leest daar ook de kosten om lid te worden van de OSC.
Om gebruik te maken van de Hulpdienst hoeft u overigens geen lid te zijn.

Heeft u vragen of wilt u zich laten registreren als cliënt? Belt u dan met 0https://www.hulpdienstcapelle.nl/stichting-hulpdienst-capelle/ ‎900-450 30 40 en onze telefoonwacht staat u graag te woord. De beste tijd om dit te doen is tussen 14:00 en 17:00 uur. Eerder is het druk door het opgeven van de ritten en dan is de kans groot dat u lang moet wachten.

Vrijwilligers

Een organisatie als de onze draait op vrijwilligers. Wij hebben er vele, maar nog altijd niet genoeg. Heeft u één of meer dagdelen vrij , dan nodigen wij u graag uit zich bij ons aan te sluiten. Er zijn vele vele leuke activiteiten waarbij u ingezet kunt worden. U bepaalt zelf hoeveel uren u eraan zou willen besteden.
U zult ervaren wat andere vrijwilligers al weten, namelijk dat het veel voldoening geeft iets voor een ander te kunnen betekenen.

Wij horen graag van u, ook weer via ons telefoonnummer 0900-450 30 40.
Schrijven mag natuurlijk ook, dan graag naar: OSC, Merellaan 215, 2903 GE Capelle aan den IJssel;  mailadres: osc.secr.@gmail.com

 

 

Loading