Stichting Hulpdienst Capelle (SHC)

De Stichting Hulpdienst Capelle (SHC) is opgericht in oktober 2015 met als doel zelfstandig wonende senioren in Capelle aan de IJssel op een breed gebied van dienst te zijn. De hulpdienst heeft zich ontwikkeld als één van de grootste dienstverlenende vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente Capelle aan den IJssel en zelfs in de regio Rijnmond.

Overzicht Hulpverlening *

* Alle genoemde diensten zijn bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen in Capelle aan den IJssel.

Telefooncirkels
Deelnemers aan een telefooncirkel hebben thuis iedere dag telefonisch contact met elkaar en daarnaast iedere zes weken een koffieochtend om elkaar te ontmoeten. Het is een goedkope en veilige methode om toch lang(er) zelfstandig te kunnen wonen.


Bezoek aan huis
Een maal per week brengt een vrijwilliger een bezoek van ongeveer een uur aan huis.
Boodschappen doen

Bent u slecht ter been of tijdelijk uitgeschakeld en niet in staat om dagelijks de eigen boodschappen te doen? Bel de Hulpdienst. Een vrijwilliger uit de buurt doet boodschappen voor of met de hulpvrager.


Wandelen/winkelen
Een vrijwilliger gaat wandelen of winkelen met de hulpvrager. Eventueel ook met rolstoelbegeleiding. Dit geschiedt één maal per week.

Vervoer

Hulpvragers kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van het vervoer. Dit geschiedt in principe door vrijwilligers met een eigen auto (bijvoorbeeld voor bezoek aan het ziekenhuis) maar desgewenst ook door heel Nederland. De vergoeding is direct afhankelijk van de afstand van de reis. Op de website vindt u een groot aantal voorbeelden met kosten.


Hond uitlaten
Heeft uw een hond als huisdier en kunt u er tijdelijk niet goed voor zorgen bijvoorbeeld door ziekte of door een ziekenhuisopname? Wij verzorgen uw trouwe viervoeter met de beste zorg en aandacht en verzorgen hond uitlaten van hulpvragers die er zelf tijdelijk niet toe in staat zijn.

Computerondersteuning

Hulpvragers kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van deze dienst. Vrijwilligers komen hiervoor bij de hulpvrager thuis.Het kan dan gaan om problemen met de eigen pc, de tablet of geen verbinding met internet via de wifi – installatie thuis. Ook softwareproblemen kunnen worden onderzocht.

Invullen belasting- en/of andere formulieren

Vrijwilligers komen bij de hulpvrager thuis om formulieren in te vullen. Het kan hierbij gaan om belastingaangiften verzorgen, zorg-aanvragen indienen, belastingvrijstelling aanvragen of bijvoorbeeld het declareren van ziektekosten.

Scootmobiel instructie

Tegen een vergoeding ondersteuning en begeleiding bij het gebruik van een eigen scootmobiel. Onderricht kan plaatsvinden in groepsverband of bij individuele gevallen thuis.

Thuishulp verlenen

Bij de thuishulp van de Stichting Hulpdienst Capelle zijn onderstaande diensten ondergebracht die 1x per week kunnen worden aangeboden aan zelfstandig wonende ouderen om eenzaamheid te voorkomen.

  • Boodschappen doen voor zelfstandig wonende ouderen die er zelf niet (meer) toe in staat zijn;
  • Wandelen / winkelen met of zonder rolstoel;
  • Bezoek aan huis;

De aangeboden dienstverlening spreekt nagenoeg voor zich. Door hen de helpende hand uit te steken, wordt gestimuleerd dat Capelse senioren zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en wordt een mogelijk sociaal isolement voorkomen. Het gebruik van deze diensten is kosteloos.

 2,552 total views,  3 views today